well, have you had enough?

Jösses Magdalena. Vilken dag. Jag vill skriva ner den nyanserat, men då min ordmusa verkar vägra mig sin närvaro så får vi se vad det blir för nyans.

Idag är jag upprörd. Och yr. Och otroligt svag. Tror jag har dragit på mig ett virus som tömmer mig på energi - utom när jag är ute och springer. Något som kommit att bli min aktiva vila från omvärlden.
  Från och med att jag kom hem från skolan gick ingenting min vilja till lags. Eller nej, det startade i själva verket imorse när jag inte kunde hitta mina glasögon. Efter en kvart hittade jag dem, bakom sängen. Bättre blev det inte när min dator och min mobiltelefon genomförde en kupp mot mig som ägare och nekade mig rättigheten att lägga in resten av min ljudbok på minneskortet. Det slutade med att 3gb musik och ljudböcker helt enkelt sögs upp i cyberspace och jag blev femton minuter sen till min mattelektion.
  När jag kom hem - det känns som att det har gått en livstid sen dess - började det med att jag inte fick igång ljudboken ens på datorn. Jag erkände mig besegrad av mina upproriska tekniska leksaker och började ladda ner boken på nytt. Hungrig som en varg och arg som ett bi efter att ha brottats med min dator gick jag upp för att laga lite mat. Mamma var o tränade, så det fick bli potatis och fiskpinnar. Jag är den enda som kan lyckas med att bränna fiskpinnar på båda sidor och överkoka en potatis. Förtvivlad upptäckte jag att dressingen nästan var slut. Den räckte till fiskpinnarna, potatisen åt jag två tuggor av, sen slängde jag den! Jag satte mig återigen vid min tonårsrebell till dator och till min stora förvåning funkade ljudboken i iTunes, God bless. Detta underbara ögonblick varade dock inte länge, någon av kattskallarna var såklart tvungen att ta in en näbbmus. Jag gick verbal bärsärkargång på alla tre och den stackars musen bara skakade. Fångade den med en handduk och en skyffel för att släppa ut den på bakgården. Lättad såg jag att musen verkade oskadd då den snabbt ilade ner i gräset.
  Satte mig i köket igen för att falla i trans av Ilyana Kadushins berättarröst. Blev avbruten av att telefonen ringde, det var Madelene. När vi var på Coldplay i torsdags gick min stol så passande sönder och vi blev tilldelade biljetter på ståplats istället. Madelene berättade att hon hört av sig till Globen och som plåster på såren hade vi blivit erbjudna biljetter till Ladies Night i helgen. Den enda helgen jag absolut inte kan omboka då jag ska på seminarie och hundutställning! Madelene skulle höra med personen på Globen om det finns någon annan tillställning vi kan erbjudas, men det känns långt bort. Det är bara att acceptera att hon helt gratis kommer på se   M. Stenmark och P. Stormare när det var min förbannade stol som gick sönder!

Kan ju, nu när jag ändå är på gång, berätta att min dag blev så mycket lättade när att jag fick veta att denna underbara bok jag lyssnar på har filmatiserats. Vad är det för helvetiskt förbannat satskap som världen utvecklats till?! Man kan inte göra en film av den boken! Det är som att spotta S. Meyer i ansiktet! Bara det att den tydligen getts ut på svenska med titeln 'Om jag kunde drömma' är ett hån mot varenda ord i det engelska språket. Visserligen är Meyer säkerligen salig över bokens framgång och smickrad över att den blivit film, sen att hon antaligen blir rik på det hela faller henne nog om läppen. En författares högsta önskan, jag kan ju bara drömma om att skriva fyra bestsellers som genom film blir tillgängliga även för de stackare utan förmåga att förlora sig i litteratur. 
A win - win situation, det är väl vad de flesta skulle påstå.
  Jo, pyttsan.
Känner jag mig själv på det sätt jag tror att jag gör, kommer jag tvinga mig att läsa böckerna på svenska och sen se filmen. De absolut värsta är att jag förmodligen kommer njuta av varenda sekund. Ynkligt.

Nyanserat blev det minsann.
  Mormor, om du läst allt det här hoppas jag att du kan ha överseende med att ditt barnbarn missbrukar ordets gåva på detta sätt och att du kan se att jag inte är en hatisk person fylld av obeveklig aversion - det kan bli så dålig stämning på våra släktträffar annars. 
 
  Jag måste lära mig att skriva bra blogg när jag inte är upprörd.
"Aloha, auf Wiedersehen, bon soir, sayonara, and all those good bye things, baby."
-
Thomas O'Malley.

vi väljer inte vår familj.

Sitter i Madelenes tvåa på reimers, ska titta på Höstlegender alldeles snart. Absolut inte sugen, men vad gör man inte för sin uttråkade systers skull?
Aaah, idag var det torrt i fingrarna, såsigt i huvudet. Inte tvärtom som det ska vara.. Pappas Anna fyller 44 idag, ska firas med indisk mat i Hornstull. Jag har en enda erfarenhet av indiskt, det var starkt och jag spydde upp skiten ett par timmar senare. Ska bli spännande o se hur kvällen utvecklar sig..eller?

Efter att pappa varit på water closetten o "gasat", som han så passande uttryckte det, ska vi ner en sväng på H-tull o leta lite present till Anna. Sen ska några av oss gå en sväng på Långholmen, är måttligt sugen. Då kollar jag hellre på Höstlegender..

Japp, tänker nominera mig själv till årets torraste bloggare efter dethär.
Pinsamt dålig dag.

i ljuset av skuggan.

Hela helgen har spenderats med Karin. Endast sex filmer avklarades, men brakmiddag med rostbiff blev det minsann, himmelskt! Vi var på Hildasholm både igår och idag, idag var vi där på en guidad tur, lovely. Fast Southside House och Hellens Manor är ju liiite maffigare.
 Hittade en väst med borderier igår i mammas gamla garderob, helt underbar, vill ha den på mig jämt. Känner mig som en hippie i den, bara det liksom, blir det bättre? :)

Har spenderat en stund att kolla in Southsides och Hellens hemsidor för lite info om min och Karins kommande resa till England, allt är stängt då, tyvärr. Men det är ju bara ännu en anledning att åka dit igen, i vår. :D Hittade även ett avsnitt av serien Most Haunted på youtube som handlar om just Hellens Manor, orkade inte titta på det, men det var ju gaanska så nice, som Ica-Ulf skulle sagt.

Imorgon blir det gymnasieskola igen, kämpigt. Fast än har inte söndagsångesten slagit rot, det är ju skönt. 
 O, juste, det här inlägget skulle ju bli lite deprimerat med patetiska tonårstankar om Mr.Man och wannabekänslor. Men det växte bort i samband med låten I kissed a girl och första kapitlet i Jonas Gardells roman Ett ufo gör entré. Rätt skönt, för det är så tungt att vara tonårspatetisk..

Nej, dags att stänga butiken igen.
Nattinatti.

det är dags att börja tänka om.

Sitter o myser i lusekofta och pyjamasbyxor, väntar på Linn som har vurti hemma o ätit, vi ska fortsätta att titta på Skönheten&Odjuret. Vi har tjuvstartat helgens maraton utan Karin. Ett maraton dedikerat till ingen mindre än Walt Disney. Mellan 15 och 20 filmer har vi laddat upp med, hur många vi klarar av återstår att se, men Pocahontas, Aladdin, Robin Hood, Lady&Luffsen och Törnrosa är några av tungviktarna som måste avklaras.
Förutom film blir det övernattning, brakmiddag och jag har en känning att det även kan råka bli lite kareoke framåt kvällningen.

Lördagen kommer dock huvudsakligen utspela sig på Hildasholm tillsammans med Karin och hennes mormor. Kommer vara där till fem ungefär, tror det kan bli riktigt bra. Karin, Karins mormor och en gård som ligger nära hjärtat - blir det bättre än så? Svårslaget, men pja, maratonet kanske.. och så denne oavslöjade Mr.Man, han slår det mesta. ;)

Oh, jag är fast. Jag är såld. Jag har begravt mitt hjärta i sjön av 80-talets underbara musik. Har tankat mobilen med Wham, Eurythmics och Depeche Mode. Det kan inte hjälpas. Det började i våras med Johnny Cash, Journey och Kansas tack vare en Mr. som ligger nära om hjärtat, sen stegrades det upp till ABBA och Carola. Bägaren rann helt enkelt över när jag hittade en mapp med det bästa av det bästa på P-bay. Säga vad man vill om att ladda ner olagligt, men detta har förändrat min livsinställing från likgiltighet till eufori - wonderbart!!

Ja, ganska heltäckande.

Touch of touché.

Efter ett rungande inlägg förra veckan blev det torrt som gammalt potionssnus här i bloggen. Jag får lägga skulden på att jag flyttade över till pappa en vecka o hade svårt med datoranvändning, det blev inte bara bloggen som blev lidande, utan även bilddagboken, myspace och facebook. Det är inte lätt att vara medelklass.
  Måste få skratta lite åt den underbara respons jag fått från olika håll gällande just det inlägget. Har fått höra att inlägget nästan var värt att skrivas ut o sättas upp på Umeå Universitet, men också att jag har fel i mina åsikter. Tog det sistnämnda med en klackspark då veritas odium paret - sanning skapar hat.

Skolan har dragit igång på riktigt nu, tyvärr. Japp, det ska erkännas även här i bloggen, jag vantrivs som en fisk på torra land. Satt och tittade på Karin o gänget när de hade lite groupstudy i Kemi. m delat på M gånger N...? Mjae, jag fattade inte massor direkt, men trots det kände jag att det var sånt jag ville hålla på med. Sitta i ett grupprum med avancerade miniräknare, kaffe och andra snillen för att lösa problem. Problem som består av att man ska klura ut hur många molekyler det ingår i tio gram kalcium..
Istället har man pedagogik, kommunikation, idrottsmedicin, näringslära och hälsopedagogik på schemat, vilket är intressant i viss mån, men när majoriteten av personerna man vill dela sin tid med finns på NV så lockar molekyler mycket mer 20 veckors praktik med snoriga ungar.
Det var nog min längsta mening hittills.

Annars så fyller Cecilia 24 år idag! Fick veta att kvinnor är som mest fertila mellan 20 och 24, så nu får hon allt lägga på ett kol. Grattis till det. ;D Appropå fertil, Emelie fick en liten tös i måndags, grattis där med. :)

Måste förgylla ert sinne med en uppdatering i vad min dag handlade om. Hade en sällsynt sovmorgon till elva, kom till skolan för att få veta att engelskan var inställd, skulle alltså ha en lektion på hela dagen, svenska. En lektion som jag i ren protest faktiskt gav fullständigt faan i att gå på, sorgligt men sant. Satt istället på Siljans Konditiori i närmare tre timmar tillsammans med en handfull av dessa underbara naturvetare och löste världsproblem, som varken handlade om kalcium eller snoriga ungar, utan om delade uppfattningar om vikten av att kunna historia. Som sann avkomma till en SO-lärare var jag självklart den som de talade för med motiveringen att ''om man vill förstå varför världen är som den är så måste man veta hur den kom att bli sån.'' Men tji fick jag, inte blev käraste Karin mer intresserad av att lära sig om Franska Revolutionen för det.. Dagens misslyckande. Ajaj - Jajaj.
Bestämde mig även för att dra ihop till ett Walt Disney-maraton inom en snar framtid då ett högt antal av individerna varken sett Skönheten&Odjuret eller Snövit. För övrigt var detta ett beslut som Karin faktiskt hakade och inte hackade på.

Nu blev det två tunga ögonlock för mycket, dags att stänga ner och bre ut håret på dunkudden. Sömn, inget jag är särskilt motståndskraftig till, - eller? Hur som helst så ska jag upp tidigt imorgonbitti för att ta med hundarna till min lektion i 'Djur i människans tjänst'.
Kul jul.

en glimt av egna åsikter,

- Varför kan inte mitt huvud också vara fyllt med vakuum?!
Just den meningen flög kraftfullt genom mitt rum fram till min mor tidigare idag. O, du förstående, visa moder. Så olika men samtidigt så oskiljbart lika.
Ja, jag ältar fortfarande ämnet i gårdagens inlägg. 

  Självklart är jag inte mogen i mina handlingar varje sekund, minut, timme av dygnet, även om jag oftast utför dem med en tanke bakom, märkt på hur jag kursiverar 'oftast'. Enjoy life in your own age. Men hur i hela friden ska detta gå till när majoriteten av ens åldersgrupp just inte har annat än vakuum innanför pannbenet? Jag blir frustrerad, nästan arg, när jag hör grannbordet i skolmatsalen ha en inbördes, outtalad tävling i "vem är värst".
Tävlingen går ut på att vinna så mycket status som möjligt inom sin omgängenskrets genom att med fejkad motvilja dela med sig av helgens händelser - vem drack mest, vem spydde värst, vem däckade först och vem hade sex (läs ögonsex) med vem, gärna ska helgen ha dokumenteras med en mobilkamera som skickas runt till alla vid bordet. De flesta av dessa berättelser liknar mer en episod av en dokusåpa än det som verkligen hände.
Vinnaren av tävlingen är utsedd redan innan då ingen vågar ta kamp mot den självutnämnda 'bidrottningen' men ibland - o dessa sällsynta, underbara ögonblick -, så tar en undersåt strid mot drottningen. Ännu bättre är det när en nykomling försöker klättra högst upp i vakuum-hierarkin. En helt synlig och öppen dispyt utspelar sig, när de tävlandes fantasi har runnit ut påbörjas nästa fas, personangrepp. De övriga i gruppen sitter med halvöppen mun och fascinerade ögon fixerade vid den som talar    - en liveföreställning av Girlylicious! 
 
Eller varför inte nämna dessa förtjusande stunder av tonårsromantik.
Tack Gud för VeckoRevyn och Ebba von Sydow. Vi har ju alla lärt oss hur man fångar drömkillen och flirtar på ett sätt som ska vara uppenbart, men samtidigt inte desperat. Flirta dig i form, Det perfekta förhållandet, Så får du napp, Lär dig göra slut - på ett snyggt sätt. Ett axplock av de rubriker som pryder VR's Sex&Kärleksavdelning.
Och det här köper dagens vrålsminkade vakuumtonåringar.
Ögongodis för en utomstående är att få se när en sådan donna svansar fram till sin måltavla och spelar sina kort, på det sätt som VR och likvärdiga tidningar lär ut, och eftersom donnans måltavla är en grabb med samma vakuumliknande vävnad så funkar såklart Hannah Arnhögs tips. Mer VR åt ungdomen säger jag!

Enjoy life in your own age - eller hur var det?
Kan du ju inbilla dig att jag vill.

felnärd i välfärd.

Mor min oroar sig för att jag ska bli felnärd. På något sätt kan jag nästan förstå varför. En riktig kvällsmåltid har uteblivit flera gånger på sistone.. idag ringde jag henne klockan 9.00 am o tiggde om halloumi-ost och en dosa tobak - vilket tillsammans med skollunch blev dagens basföda. Det ska väl även nämnas att jag hade min första lektion i näringslära idag..

Phu, jag måste sluta tänka så mycket. Kan skada dig själv och andra i din omgivning. Just nu funderar jag mestadels över framtida yrken. Kirurg, bonde eller biomedicinsk analytiker inom rättsmedicin. Gjorde eller test på ams.se för att se vilka yrkesområden jag skulle passa inom.
Första plats; Vårda, behandla
Andra plats; Djur, växter, lantbruk
Tredje plats; Bevaka, skydda.
Övriga högt placerade var bland annat exprimentera/forska och teater/film/musik. Nu blev ju allt så mycket lättare - eller? Med en släkt som i stor skala domineras av lärare och poliser borde valet vara ganska självklart, men varför ska jag vilja bli något helt annat? Jag vill göra något riktigt viktigt med min intelligens, min potensial - mitt liv for crying out loud. Jag vill nå ut, jag vill att andra ska ta del av det jag har att lära, men hur gör man det?
Kan jag inte bara helt plötsligt bli upptäckt som skådespelareska, bli rik och känd och skriva en bok som folk vill läsa endast på grund av att en kändis skrivit den.
Gosh, varför kan inte Paris Hilton eller Britney Spears vakna upp en dag och bestämma sig för att göra något vettigt med den makt de har över medierna över hela världen?

Till helgen skulle det bli partyparty och Ridsportens dag, men det ser ut som att jag från och med fredag morgon till söndag eftermiddag kommer sitta på ett seminarie om medberoende och missbruk. Inte för att jag inte vill gå, det vill jag, men kunde det inte ligga på en annan helg? Helst nästa månad..
Herregud, varför kan jag inte vara sjutton år i huvudet, som de flesta andra i min vänskapskrets? Varför kan inte livet handla om fjortisfyllor, mode och jakten på skolans snyggaste kille? Självbevarelsedrift, framförhållning och moral - varför drabbade det mig?! Jag blir alldeles matt av mig själv.
Jag sa ju att jag tänker för mycket.